fbpx

Connecting Water

Ett Ljudkonstverk av Moneeo, som du upplever i din egen takt genom din smartphone och hörlurar.

Premiär under Ådraget

Din position styr musiken

Connecting Water är ett interaktivt ljudkonstverk – och det är du som styr musiken. Du upplever verket genom hörlurar som du kopplar till din smartphone. När du vandrar längs med Gavleån märker du hur ljudlandskapet och musiken i hörlurarna förändras beroende på var du befinner dig. 

Ljudvandringen upplever du när du vandrar i din egen takt, mellan slottstorget och Gävle Strands udde, se kartan. Du börjar var du vill på sträckan, och kan gå i vilken riktning du vill.

Om du stannar till för en stund, kommer även musiken att stanna upp. När du återupptar vandringen, fortsätter musiken att utveckla sig. Det är som att vandra i ett partitur, där det är du själv som styr tempot.

Connecting Water är producerad av Moneeo på uppdrag av Gävle Kommun inför firandet av ådragets 20 års firande. 

Gävle Kommun Logotype

(Klicka på kartan för större bild)

Så här startar du Ljudvandringen:

1. Anslut hörlurar till din smartphone

2. Behåll webbläsaren öppen under hela Ljudvandringen

Annars slutar GPS'n att fungera

3. Klicka på knappen och följ instruktionerna

fungerar på de flesta Android & iPhone av nyare modell

Connecting Water

Ett interaktivt ljudkonstverk som du upplever genom dina hörlurar och din smartphone. Vandra längs Gavleån mellan slottstorget och huckens udde, och hör hur ljudlandskapet och musiken förändras.

Vattendrag, sjöar, åar och tillslut ett öppet hav. Gavleån forsar och strömmar ut havet, till andra länder, ut i världen. Vattnet som förenar oss, länkar oss människor samman.

En ljudvandring längs med Gavleån, en ljudvärld som både har en filmisk värld där det oväntade kan hända, men även en förstärkt verklighet av ljuden runt omkring oss. Vattnet är en central del och hjärtat i denna ljudvärld, där Moneeo’s musik tillsammans med klangvärldar och ljudmiljöer från resor i andra delar av världen dit musiken tagit dem, förenas och möter oss längs vägen.

Connecting Water – Vattnet som länkar oss samman. En ljudvandring av duon Moneeo från Gävle.